Over Carolien

En hoe mijn bedrijf tot stand is gekomen

CvanG is de afkorting van mijn “meisjesnaam” Carolien van Gaalen.

Als administratief coach help ik de ondernemer om een heldere blik te krijgen op zijn financiële cijfers zodat hij weet wat er speelt in zijn bedrijf en van daaruit meer bewuste keuzes gaat maken.

Het heeft even geduurd, maar in het najaar van 2020 durfde ik de stap te zetten !
Ik vertel in het kort wat daaraan vooraf ging . . .

Na het behalen van het MEAO diploma in 1986 begon mijn loopbaan op de administratie van een groothandel in bakkerijgrondstoffen. In 1992, ik was toen 23 jaar, behaalde ik het middenstandsdiploma met de gedachte dat dit misschien nog wel eens van pas zou komen.

Ik veranderde in de daaropvolgende jaren meerdere keren van baan, ging trouwen en kreeg twee dochters. Ik bleef parttime werken op een accountantskantoor en met de komst van onze beagle Luna was het “huisje-boompje-beestje” verhaal compleet.

Niks aan de hand zou je denken. Maar rond mijn 47e levensjaar kreeg ik een onrustig gevoel en vragen als: “Is dit het werk dat ik wil blijven doen tot mijn pensioen ?”.
De kinderen werden steeds zelfstandiger en nadat een groot deel van de afgelopen jaren had bestaan uit zorg voor het gezin ontstond er nu meer tijd voor mezelf.  
De zoektocht begon naar antwoorden op nog meer vragen: “Wat wil ik nou eigenlijk ?” en “Wat is mijn levenspad ?”. Het was het begin van een zoektocht naar mezelf. . .

Mijn pad ging allerlei kanten op. Van voetreflexologie tot het ontdekken van mijn hoog gevoeligheid. Van een opleiding Medische Basiskennis naar Anaya Shinrin Yoku Natuurgids (bosbaden). Tijdens het bosbaden maak je verbinding met de natuur en met jezelf. Het aanwezig zijn in het bos geeft mij veel rust en inzichten. Uit de ruime ervaring die ik heb opgedaan in zowel het bedrijfsleven als de accountancy weet ik dat rust en inzicht bij ondernemers nogal eens ontbreekt.

In de loop van 2020 heb ik de knoop doorgehakt om te gaan doen wat voor mij belangrijk, zinvol en waardevol is.

Ondernemen op de manier waar ik blij van word.

Mijn missie is dat alle ondernemers in het oosten van het land een financieel gezond en winstgevend bedrijf hebben.

-- Carolien